Кои сме ние

Италианската фирма METALSISTEM е създадена през 1968 год. Тя започва дейността си на базата на проектиране и производство на профил-огъващи машини. Придобитите богат опит и умения в тази дейност, довеждат до разработването на оригинални профили и конструкции, създаващи основа за производство, дистрибуция и продажба на широка гама от стелажни системи.

Италианският производител METALSISTEM заедно с българския си представител GTT Ltd. присъстват на българския пазар от 1994 год., като за този период са неотменен лидер при реализация на проекти в логистични бази, производствени предприятия, архиви, оборудване на магазини.

GTT Ltd. предлага на своите клиенти комплексни проекти включващи проектиране, оптимизация на пространствата, доставка и монтаж „до ключ“.

Фирмата притежава в България собствен склад и големи складови наличност, с което гарантира на клиентите си бърз сервиз и доставки на елементи, възникнали като необходимост в процеса на експлоатация на складовите и архивни съоръжения.

Леки, издръжливи и модулни, лесно комбиниращи се и с възможност за разширяване, това са само част от характеристиките, които носят успех на стелажите METALSISTEM.

Безопасността и качеството на продуктите винаги са били от първостепенно значение за METALSISTEM. Освен високите производствени резултати фирмата е получила признанието на реномираните европейски контролни органи:
TÜV Product Service GmbH, Мюнхен, Германия
Ö-Norm, Виена, Австрия
ACAI/CISI - официален италиански член на F.E.M.
METALSISTEM е притежател и на сертификата за качество ISO 9001.

Теоретичните изчисления на конструкцията се извършват съгласно предписанията FEM.10.2.02 по метода на крайните елементи с компютърната програма SICS. Изпитанията са направени съгласно изискванията на TÜV Product Service и гарантират коефициент на сигурност 2.00 и съответствие на продукта на изискванията на ZH 1/428. Съгласно нормативните изисквания, допустимата деформация на гредите е L/200. Основно предимство на елементите от номенклатурата на METALSISTEM е трайното цинково покритие, което придава характерен естетически вид, съчетан с дълготрайни експлоатационни качества. Поцинковането на лентата от която се произвеждат профилите става чрез потапянето и във вана с разтопен цинк, при температура 470° С. Това предизвиква химическа реакция, която образува устойчиво съединение между стоманата и цинка. Дълготрайността на покритието е пропорционално на теглото (дебелината) на цинка върху единица площ от лентата. Стелажните елементи се произвеждат от лента с класификация Z100 по стандарта UNI-EN 10142, което означава цинк 100 g/m2 и дебелина 7,1 µm. Гаранцията за дълготрайността на покритието е минимум 10 години при най-неблагоприятна естествена околна среда.

Metalsistem logo

Designing and organising your space Since 1970

© Design elements by Metalsistem. Developed by Bonyo Bonev